Trainingen

Scout Out biedt naast een mooi evenement nu ook trainingen aan. Zij richt zich hierbij op trainingen die binnen een regio (meestal) niet gegeven worden. Door corona is een grote behoefte aan hybride trainingen: dus digitaal en live.  De trainers van Scout Out springen hierop in en ontwerpen nu hybride trainingen voor bijvoorbeeld praktijk- en groepsbegeleiders, explorerbegeleiders en roverscoutadviseurs. Daarnaast wil zij graag waardevolle (verdiepende) trainingen aanbieden aan kaderleden. Ook maatwerk is natuurlijk mogelijk. 

Welke trainingen zijn er allemaal?

Klik hieronder op een titel om de inhoud te zien. Als de inschrijflink voor SOL er is, vind je deze bij de training.

Training NDLG-kaderledencarrousel/voor ieder wat wils (2022)

Je bent geen leiding en toch heb je de behoefte om je eens nader te verdiepen in een onderwerp? Mis je bepaalde competenties? Vind je het fijn om je eigen kennis uit te breiden? De trainers van Scout Out bereiden een trainingsdag voor met als doelgroep niet-direct-leidinggevenden/kaderleden. In een carroussel met diverse onderdelen ga je deze dag aan de slag met jouw training naar keuze. De carrousseldag is 15 mei 2022. Opgave via SOL.

 

Training explorerbegeleiders/roverscoutsadviseurs (2022)

De trainers van Scout Out bereiden momenteel een hybride training voor met als doelgroep explorerbegeleiders/roverscoutsadviseurs. In deze training gaan we digitaal in op de nodige theorie. Niet alleen luisteren, ook doen! Tijdens de fysieke dag pakken we de nodige verdieping en gaan we in op onderwerpen die digitaal niet passen. Aan bod komen spelvisie/Scouting Academy, motiveren, groepsprocessen, programmeren en besluitvorming. Digitale avonden zijn 7 feb/14 mrt/11 apr. De fysieke dag is 19 juni. Opgave via SOL.

 

Maatwerktraject voor groepen/regio's/organisaties (doorlopend)

Heb je behoefte aan een specifieke, op maat gesneden training? Ben je op zoek naar een procesbegeleider? Of wil je een specifiek probleem aanpakken? De trainers/coaches van de Scout Out helpen je graag verder!

Na een uitgebreide (evt. digitale) intake met de belangrijkste stakeholders plannen we graag een datum om bij jouw organisatie de gewenste training te geven.

 

Groepsbegeleiderstraining (2021)

In deze interregionale training voor groepsbegeleiders ga je aan de slag met deel B van de kwalificatiekaart “groepsbegeleiderscompetenties”, aangevuld met de competentie bemiddelen.

De opzet van deze training is vier online avonden en één fysieke dag. Tijdens de online avonden behandelen de trainers diverse theoretische onderdelen. Deze ga je koppelen aan een persoonlijke opdracht die je zelfstandig uit kan voeren. Hiermee ga je na het online deel langer zelfstandig aan de slag. Op de laatste dag komt alles bij elkaar: de opdrachten, de uitwisseling van kennis en praktische oefeningen.

Na de training ben je in staat om alle rollen van de groepsbegeleider met glans te vervullen. Je weet hoe de rol werkt en hoe je hier binnen je groep vorm aan kunt geven. Je hebt tevens kunnen oefenen met verschillende competenties en je hebt aanknopingspunten hoe andere groepsbegeleiders onderwerpen aanpakken.

Deze training is al gegeven in 2021. In het najaar 2022 wordt deze waarschijnlijk weer gegeven.

 

Praktijkbegeleiders- en praktijkcoachestraining (2021)

In deze interregionale training voor praktijkbegeleiders en praktijkcoaches ga je aan de slag met de gecombineerde kwalificatiekaart praktijkbegeleiders en groepsbegeleiders.

De opzet van deze training is drie online avonden en één fysieke dag. Tijdens de online avonden behandelen de trainers diverse theoretische onderdelen. Deze ga je koppelen aan een persoonlijke opdracht die je zelfstandig uit kan voeren. Hiermee ga je na het online deel langer zelfstandig aan de slag. Op de laatste dag komt alles bij elkaar: de opdrachten, de uitwisseling van kennis en praktische oefeningen.

Na de training ben je in staat om alle rollen van de praktijkbegeleider of praktijkcoach met glans te vervullen. Je weet hoe de rol werkt en hoe je hier binnen je groep vorm aan kunt geven. Je hebt tevens kunnen oefenen met verschillende competenties en je hebt aanknopingspunten hoe andere collega’s onderwerpen aanpakken.

Voor de rol van praktijkcoaches is tijdens de training aandacht door bij ieder onderdeel ook in te gaan op de (aspecten van de) rol van een praktijkcoach. Voor praktijkcoaches geldt (natuurlijk) dat zij bij ieder onderdeel beheersen op het niveau van hun functie. 

Deze training is al gegeven in 2021. In het najaar van 2022 wordt deze weer gegeven.

Deelnemersvoorwaarden

Op alle trainingen zijn de deelnemersvoorwaarden trainingen Scout Out van toepassing.