Trainingen

Scout Out biedt naast een mooi evenement nu ook trainingen aan. Zij richt zich hierbij op trainingen die binnen een regio (meestal) niet gegeven worden. Door corona is een begin gemaakt met hybride trainingen voor  groepsbegeleiders en praktijkbegeleiders. Hybride betekent digitaal en live.  De trainers van Scout Out oriënteren zich ook op een hybride training voor bijvoorbeeld explorerbegeleiders en roverscoutadviseurs. Klik hieronder op een titel om de inhoud te zien.

Groepsbegeleiderstraining (2021)

In deze interregionale training voor groepsbegeleiders ga je aan de slag met deel B van de kwalificatiekaart “groepsbegeleiderscompetenties”, aangevuld met de competentie bemiddelen.

De opzet van deze training is vier online avonden en één fysieke dag. Tijdens de online avonden behandelen de trainers diverse theoretische onderdelen. Deze ga je koppelen aan een persoonlijke opdracht die je zelfstandig uit kan voeren. Hiermee ga je na het online deel langer zelfstandig aan de slag. Op de laatste dag komt alles bij elkaar: de opdrachten, de uitwisseling van kennis en praktische oefeningen.

Na de training ben je in staat om alle rollen van de groepsbegeleider met glans te vervullen. Je weet hoe de rol werkt en hoe je hier binnen je groep vorm aan kunt geven. Je hebt tevens kunnen oefenen met verschillende competenties en je hebt aanknopingspunten hoe andere groepsbegeleiders onderwerpen aanpakken.

Deze training is al onderweg. In 2022 wordt deze weer gegeven.

 

Praktijkbegeleiders- en praktijkcoachestraining (2021)

In deze interregionale training voor praktijkbegeleiders en praktijkcoaches ga je aan de slag met de gecombineerde kwalificatiekaart praktijkbegeleiders en groepsbegeleiders.

De opzet van deze training is drie online avonden en één fysieke dag. Tijdens de online avonden behandelen de trainers diverse theoretische onderdelen. Deze ga je koppelen aan een persoonlijke opdracht die je zelfstandig uit kan voeren. Hiermee ga je na het online deel langer zelfstandig aan de slag. Op de laatste dag komt alles bij elkaar: de opdrachten, de uitwisseling van kennis en praktische oefeningen.

Na de training ben je in staat om alle rollen van de praktijkbegeleider of praktijkcoach met glans te vervullen. Je weet hoe de rol werkt en hoe je hier binnen je groep vorm aan kunt geven. Je hebt tevens kunnen oefenen met verschillende competenties en je hebt aanknopingspunten hoe andere collega’s onderwerpen aanpakken.

Voor de rol van praktijkcoaches is tijdens de training aandacht door bij ieder onderdeel ook in te gaan op de (aspecten van de) rol van een praktijkcoach. Voor praktijkcoaches geldt (natuurlijk) dat zij bij ieder onderdeel beheersen op het niveau van hun functie. 

Deze training is al onderweg. In 2022 wordt deze weer gegeven.

 

Training explorerbegeleiders/roverscoutsadviseurs (2021)

De trainers van Scout Out beraden zich momenteel over het hybride maken van deze training. Meer nieuws volgt in de loop van 2021.

 

Maatwerktraject voor groepen/regio's/organisaties

Heb je behoefte aan een specifieke, op maat gesneden training? Ben je op zoek naar een procesbegeleider? Of wil je een specifiek probleem aanpakken? De trainers/coaches van de Scout Out helpen je graag verder!

Na een uitgebreide (evt. digitale) intake met de belangrijkste stakeholders plannen we graag een datum om bij jouw organisatie de gewenste training te geven.