Praktijkbegeleiders- en praktijkcoachestraining (vanaf 2021)

In deze interregionale training voor praktijkbegeleiders en praktijkcoaches ga je aan de slag met de kwalificatiekaart voor praktijkbegeleiders/groepsbegeleiders (gecombineerd) en/of praktijkcoaches.

De opzet van deze training is drie online avonden en één fysieke dag. Tijdens de online avonden behandelen de trainers diverse theoretische onderdelen. Deze ga je koppelen aan een persoonlijke opdracht die je zelfstandig uit kan voeren. Hiermee ga je na het online deel langer zelfstandig aan de slag. Op de laatste dag komt alles bij elkaar: de opdrachten, de uitwisseling van kennis en praktische oefeningen.

Na de training ben je in staat om alle rollen van de praktijkbegeleider of praktijkcoach met glans te vervullen. Je weet hoe de rol werkt en hoe je hier binnen je groep vorm aan kunt geven. Je hebt tevens kunnen oefenen met verschillende competenties en je hebt aanknopingspunten hoe andere collega’s onderwerpen aanpakken.

Voor de rol van praktijkcoaches is tijdens de training aandacht door bij ieder onderdeel ook in te gaan op de (aspecten van de) rol van een praktijkcoach. Voor praktijkcoaches geldt (natuurlijk) dat zij bij ieder onderdeel beheersen op het niveau van hun functie.

Deze training is al gegeven in 2021/2022. In 2024 wordt deze  weer gegeven:

De training voldoet aan de nieuwe kwalificatiekaart van Scouting Academy 2.0.