Training explorerbegeleiders/roverscoutsadviseurs (2023)

De trainers van Scout Out geven in het najaar van 2023 weer een hybride training met als doelgroep explorerbegeleiders/roverscoutsadviseurs en -coaches. In deze training gaan we digitaal in op de nodige theorie. Niet alleen luisteren, ook doen! Na de online avonden krijg je een opdracht mee waar je zelfstandig mee aan de slag gaat in je speltak. Op de laatste dag (fysieke) komt alles bij elkaar: de opdrachten, de uitwisseling van kennis en praktische oefeningen.

Wat heb je nodig?

De online avonden vinden plaats via Microsoft Teams. Daarnaast gebruiken we Nearpod. Beide zijn te openen in de browser. We adviseren van harte om te werken met twee schermen of twee devices (niet alleen twee smart phones!).

Programma

Aan bod komen o.a.

  • Speltak: hoe ziet jouw speltak eruit? Zijn jouw jeugdleden aan het ‘coproduceren’ of moet je ze daartoe nog motiveren? En, hoe doe je dat dan – motiveren?
  • Jouw rol: hoe deal je met seks, drugs en rock & roll anno 2023? Hoe pak jij dit aan? Wat voor type begeleider ben je? Ben jij de kartrekker of neem jij graag de observerende rol? En wanneer gebruik je welke vorm?
  • Teamrol: we nemen daarna de stap richting je teamrol. Geven jullie elkaar wel eens feedback? Zijn de taken binnen jullie team goed verdeeld?

Samen gaan we aan de slag om te zien wat jouw functie is en hoe jij hier nog in zou kunnen groeien. Learning by doing, dus!

Wanneer?

De digitale avonden zijn:

  • 14 nov
  • 28 nov
  • 12 dec

De fysieke dag is 28 januari 2024 (ergens onder Zwolle).

Opgave en kosten

Opgave via SOL. De kosten zijn € 47,50. De voorwaarden voor trainingen van de Scout Out zijn van toepassing.