Scout Out zelfstandig in Coronatijd

In nauw overleg met de regio Groningen is de Scout Out per 2021 een zelfstandige stichting geworden! De doelstelling is onveranderd: een interregionale organisatie voor leren en gezelligheid. De afgelopen tijd is de organisatie op poten gezet (statuten, KvK, website, ANBI-status) en heeft de Scout Out zich ook georiënteerd op haar doelstellingen in Coronatijd. Hoog tijd om jullie mee te nemen met onze gedachten!

Wereld in verandering

De wereld om ons heen is sinds 2020 enorm veranderd. Met Corona erbij is een evenement organiseren gewoon erg lastig. De editie 2020 is, zoals zovele (inter)regionale activiteiten dan ook geschrapt. Om toch aan onze doelstellingen te kunnen voldoen, is 2021 gebruikt om te kijken hoe Scout Out in Coronatijd ook waarde kan toevoegen aan jouw Scoutingspel en ontwikkeling! Onze organisatie heeft immers al zoveel talent in huis, zonde om dat niet te gebruiken. We kunnen nu dan ook met gepaste trots zeggen dat dit geslaagd is!

Resultaten tot nu toe…

Voor een interessant online programma, dus gezelligheid met een spelelement, is een digitale escape room ontwikkeld. En er zijn plannen voor meer….voor de ontwikkeling van Scouts zijn er hybride trainingen (dus digitaal en fysiek) ontwikkeld, in eerste instantie voor praktijk- en groepsbegeleiders. De eerste lichting trainingen werd ontzettend goed ontvangen! We gaan hier dus vol enthousiasme mee door! Nieuwe ideeën zijn een hybride training voor explorerbegeleiders/roverscoutsadviseurs en een verdiepende trainingsdag met een carrousel van interessante trainingen voor alle kaderleden die verder willen kijken! Meer weten? Datums checken? Check even onze trainingspagina! We bieden overigens alleen trainingen aan die niet bij een regio zijn te volgen. Zo zit de Scout Out de regio’s niet in de weg, maar vullen we elkaar juist aan!

Wat betekent dit voor de Scout Out?

De Scout Out zoals je die kent -een gezellig workshopweekend met een interessant aanbod, een goed feest en een lekker ontbijt- blijft natuurlijk bestaan. Komend jaar wil de Scout Out zeker weer haar best doen om een geslaagd weekend voor jullie neer te zetten! Dit onderdeel blijft dus bestaan! De combinatie met interessante trainingen geeft ons bovendien een mooi netwerk van potentiële workshophouders!

Meedoen?

Heb je ervaring met trainingen geven? Wil je meer? Of zoek je een uitdaging bij een workshopevenement als Coördinator logistiek en materiaal? Neem dan contact met ons op!